Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πλατεία Αριστοτέλους
Ένα από τα πιο γνωστά σημεία της Θεσσαλονίκης που είναι απαραίτητο να επισκεφτούν όλοι. Πάντα πολυσύχναστη, είναι η καρδιά της πόλης. Αξίζει να δείτε τα διατηρητέα κτίρια που βρίσκονται εκεί καθώς και το άγαλμα του αρχαίου φιλοσόφου και πολυεπιστήμονα Αριστοτέλη, ο οποίος υπήρξε και δάσκαλος του Μέγα Αλέξανδρου.
Λευκός Πύργος
Σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, δεν λογίζεται επίσκεψη στην πόλη αν κάποιος δεν επισκεφθεί τον Λευκό Πύργο. Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες στο εσωτερικό του Πύργου. Ένα μουσείο σύγχρονων διαδραστικών πολυμέσων, που παρουσιάζει την ιστορία της πόλης στην πορεία των αιώνων. Ανεβαίνοντας στα ψηλότερα πατώματα και καταλήγοντας στη κορυφή, έχετε μια μοναδικά εντυπωσιακή πανοραμική θέα της Θεσσαλονίκη και του Θερμαϊκού Κόλπου.
Παραλιακή
Η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη που βρίσκεται στην ακτή του Θερμαϊκού κόλπου. Η παραλιακή της πάντα ήταν ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της, γεμάτη από τουρίστες αλλά και τους Θεσσαλονικείς. Η θέα της θάλασσας σε συνδυασμό με το βουνό των Θεών, τον Όλυμπο, σίγουρα θα σας γοητεύσει.
Κατευθυνόμενοι από δυτικά προς τ’ ανατολικά, θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να ευχαριστηθείτε την βόλτα σας. Η απόσταση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη αλλά πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα γεμάτο πρωινό ή απόγευμα, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα στα οποία θα θελήσετε να σταματήσετε.
Αψίδα του Γαλέριου
Η αψίδα του Γαλέριου, γνωστή και ως Καμάρα, αποτελεί μαζί με τον Λευκό Πύργο τα δημοφιλέστερα μνημεία-σημεία συνάντησης τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης.
Ήταν αφιερωμένη στη νικηφόρα εκστρατεία του αυτοκράτορα Γαλέριου έναντι των Σασσανιδών της Περσίας και την κατάληψη της πρωτεύουσάς τους Κτησιφών το 298 μ.Χ.
Άνω Πόλη
Στα Βόρια της Θεσσαλονίκης συναντάμε την Άνω Πόλη, το μοναδικό κομμάτι που έμεινε άθικτο από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το 1917. Φτάνοντας, θα νομίσετε ότι ο χρόνος σταμάτησε στην εποχή εκείνη. Λόγω της τοποθεσίας της αποτελούσε το κυριότερο φρούριο της πόλης.
Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια και να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης αλλά και όλου του Θερμαϊκού Κόλπου, ιδιαίτερα τις ώρες του ηλιοβασιλέματος.
Ναός Αγίου Δημητρίου
Για την πλειοψηφία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, πρόκειται για το πιο σημαντικό παλαιο-χριστιανικό μνημείο της πόλης για θρησκευτικούς και ιστορικούς λόγους. Αφιερωμένος στον Άγιο και Προστάτη της πόλης, ο Ναός έχει πλούσια και μακρά ιστορία η οποία ουσιαστικά ταυτίζεται με την ιστορία της πόλης όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα πλούσια γεγονότα που την σημάδεψαν.
Ναός Αγίας Σοφίας
Η Αγία Σοφία στο κέντρο της πόλης είναι ένας από τους σημαντικότερους παλαιο-χριστιανικούς Βυζαντινούς ναούς της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο ναό, ένα αρχιτεκτονικό στολίδι. Με περισσότερους από 16 αιώνες ιστορίας πίσω της, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε γιατί θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους ολόκληρης της Μακεδονίας.